Cv Ye Hobiler Nasıl Yazılır

Cv Ye Hobiler Nasıl Yazılır

Hobi sahibi olmak iş ararken düşündüğünüzden daha yararlıdır. Çünkü insanın sahip olduğu hobiler, karakteriniz ve kişilik özellikleriniz hakkında işverenlere çeşitli ipuçları verir. İş ararken güzel bir CV'ye sahip olmak her zaman bir adım önde olmanızı sağlar. Fakat işverenler gelen CV'lere ortalama 30 saniye ayırdıklarından CV'nizi mümkün olduğu kadar dikkat çekici bir hale getirmelisiniz. Peki, CV'nizi daha dikkat çekici hale getirmek için neler yapabilirsiniz?

 

  Cv'lerde hobiler kısmını doldururken nelere dikkat edilmelidir?

 

 CV'lerin en dikkatsiz doldurulan bölümü hobilerin yazıldığı bölümdür. İş arayanların yüzde 80'i bu kısma "kitap okumak, sinemaya gitmek, film izlemek" gibi basmakalıp terimler yazar. Fakat işverenler liderlik ruhuna sahip, ekip çalışmasına özen gösteren, çabuk kavrama yetisine sahip olan ve işine odaklı çalışanları tercih eder. Hobileriniz bu tür özellikle sahip olup olmadığınız hakkında bir takım bilgiler içermektedir.

 

 Hobiler bölümünü doldururken ilginç olduğunu düşündüğünüz hobiler yazmaya özen gösterin. Herhangi ilginç bir takı tasarım gibi hobiniz yoksa hali hazırdaki hobilerinizi yazabilirsiniz. Fakat ilgi duymadığınız, sadece ilginç görünmek için çeşitli hobiler eklemekten kaçının. CV'niz konusunda yalan söylemek sizi er ya da geç zor durumda bırakacaktır.

 

  Cv'lerde hobiler kısmına ne yazılır?

 

 Hobilerimizin kişiliğimiz ve özelliklerimiz hakkında ipuçları içerdiğini söylemiştik. Aşağıda bahsettiğimiz hobilerle uğraşmak iş hayatında bir adım önde olmanıza yardımcı olacak ve CV'nizi daha dikkat çekici bir hale getirecektir. İşte Bussines Insider'a göre bir CV'de bulunması gereken en dikkat çekici hobiler:

 

 Yoga yapmak konsantre olmaya yardımcı olduğu, insanı daha enerjik hale getirdiği ve sakinleşmenize yardımcı olduğu için çalışanlar tarafından yapılması gereken etkinliklerin başında gelmektedir. Eğer yogayla ilgilenmiyorsanız tavsiyemiz hemen başlamanız yönünde olacaktır. Hem CV'nizin dikkat çekmesine yardımcı olacak hem de kişisel gelişim sürecinize katkıda bulunacaktır.

 

 Macera sporlarıyla ilgilenmek sizin disiplinli ve korkusuz olduğunuzu gösterir.

 

 Bireysel veya takım sporlarıyla ilgilenmek ekip çalışmasına yatkın olduğunuzu gösterir ve zorluklarla mücadele gücüne sahip bir birey olduğunuzu ifade eder.

 

 Yukarıda bahsettiğimiz hobilere sahip değilseniz hemen edinmeye başlamanızı tavsiye ederiz. İş hayatınızda size düşündüğünüzden daha yararlı olacaktır.

Etiketler: hobi, hobi malzemeleri, takı malzemeleri, hobi ürünleri
Nisan 26, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
                           
Çerez Kullanımı