Detoks Diyeti Ne Zaman Yapılır

Detoks Diyeti Ne Zaman Yapılır

Kış mevsimi artık kendini iyice hissettirmeye başladı. Bir de pandeminin etkisiyle iyice evlere kapandık. Hepimiz evimizde ve ailemizle daha fazla zaman geçiriyoruz. Tv programları, internet, kutu oyunları ve bolca yeme içme ile günlerimiz geçiyor. Bu sırada kendimizi ve sağlığımızı tehlikeye atacak her türlü yiyecek, içecek ve zararlı ortamlardan da uzak durmayı ihmal etmemeliyiz. Hasta olmamak için özellikle yediklerimize dikkat etmemiz gereken bu günlerde kilomuza da özen göstermeliyiz. Bunun için detoks programları ve detoks diyeti ile hepimiz yakından ilgilenmeye başladık. Peki, ama detoks diyeti nedir ve ne zaman yapılmalıdır?
 
 Detoks Zamanı
 
 Detoksa ihtiyacımız olduğunu aslında vücudumuzun bize verdiği sinyalleri dinleyerek anlayabiliriz. Kabızlık gibi sindirim sıkıntısı yaşıyorsak, yüksek tansiyon, gerginlik, mutsuzluk, yorgunluk, eklem ağrıları, kalp rahatsızlıkları başladıysa, bir de fast food ve abur cuburları fazla tüketiyorsak, alkol ve sigara kullanımını da arttırdıysak artık detoks zamanımız geldi demektir. 
 
 Detoks Nedir?
 
 Tüm bu özensiz, sağlıksız beslenmeler vücudumuzda toksinlerin artmasına neden olur. Bu toksinler bize zarar vermeden vücudumuzdan atılmasına "detoks" denir. Bunun içinde diyet şarttır. Bu zararlı toksinleri vücudumuzdan atmazsak birçok sağlık problemi yaşarız. Hızlı yaşlanma, karaciğer yağlanması, kolay hastalanma, bunlardan sadece birkaçı. Detoks vücutta tüm bu rahatsızlıklara neden olan toksinleri atmamızda yardımcı olur. Detoks sayesinde biz yanlış beslenmeden uzak dururuz ve doğru beslenmeyi öğreniriz. Hatta yaşam tarzımızı ve yaşadığımız yeri bile değiştirebiliriz.
 
 Detoks Diyeti
 
 Toksinlerden kurtulma zamanı geldiğinde artık kendimize uygun bir detoks diyeti programı uygulamalıyız. Detoks diyetinde önemli olan kararlılık ve azim göstermek olduğunu unutmamalıyız. Sağlıklı ve dinamik bir vücut sistemi için günlük hayatımızda bolca tükettiğimiz kafein alımını azaltarak işe başlayabiliriz. Kafein yerine antioksidan bakımından zengin olan içecekleri tercih etmeliyiz. Yeşil çay, kuşburnu, ıhlamur, ada çayı, rezene gibi çaylar bunların sadece birkaçıdır. Bu çayların yanında günde en az 2 litre su içmeyi de unutmamalıyız. Tüm bunların yanında şeker alımını da azaltmalı ve yaşam şeklimizi de gözden geçirmeliyiz. 
 
 Vücutta hissedilen yorgunluk, fazla kilo alımı ile başlayan rahatsızlıklar, yaşam kalitesindeki düşüş, yaşlanma belirtilerinin artması ve daha sağlıklı bir yaşam arzusu detoks diyetine başlamanın en temel nedenlerindendir. Sigara ve alkolü hatta bol kafein içeren gazlı içecekleri ve kahve çeşitlerini azaltmak hatta bırakmak, C vitamini alımını arttırmak, bol su tüketimi detoksun vazgeçilmezleridir.
 
 Detoks Diyeti Programları
 
 Detoks diyetleri diğer tüm diyetlerde de olması gerektiği gibi kişiye özel hazırlanmalıdır. Kişinin yaşam tarzı, yaşı, sağlık durumu gibi durumlar göz önüne alınarak uzmanlar tarafından düzenlenen programlara uyulmalıdır. Bu programlara başlandığında önerilen detoksa ara verilmeden her gün uyulmalıdır. 1,2 veya 3 günlük detoks diyeti programları vardır. Bir diyete başlamadan önce amacımızı unutmamamız gerekir. Gereğinden fazla uygulanan diyetlerin faydasından çok zararı olabilir. Detoks diyetinin zamanına karar verdiğimizde gerekli olan besinleri ihtiyacımız kadar almalı, hatta gerekirse yaşam alanımızı bile düzenlemeliyiz. Detoks zamanımız geldiğinde sağlıklı detoksu tercih etmeliyiz. 

Etiketler: 3 günlük detoks diyeti 7 günlük detoks programı 3 günlük detoks içeceği 3 günlük sıvı detoks Detokstan sonra kilo almamak için Detoks Tarifleri Kabak detoksu 2 günlük detoks
Kasım 10, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
                           
Çerez Kullanımı