Diyet Yaparken Hangi Ekmek Yenmeli

Diyet Yaparken Hangi Ekmek Yenmeli
Beslenme alışkanlıklarımızdan dolayı ekmeksiz öğün geçirmek çoğu zaman zor olabiliyor. Ve bu açıdan en iyi fikir diyet ekmeğini kendiniz yapmanız. Ekmeği kendi elinizle, kendi malzemelerinizle ve isteğinize göre yapmak kolay, kolay olduğu kadar da pratiktir. Diyet ekmekler yaparak hem ekmek ihtiyacınızı karşılayıp aynı zamanda formunuzu korumak çok basit. Sadece birkaç ana malzeme ile birbirinde güzel ve her damak tadına hitap eden ekmekler yapabilirsiniz.
 
 Diyet Ekmek İçin Malzemeler
 
 2 adet yumurta
 2 yemek kaşığı süzme yoğurt
 Yarım çay bardağı süt
 1 yemek kaşığı keten tohumu
 1 tutam tuz
 1 paket kabartma tozu
 1 çay bardağı iri dövülmüş ceviz
 9 yemek kaşığı yulaf unu
 
 Yapılışı
 
 Bütün sıvı ürünleri bir kapta karıştırıp üzerine keten tohumu ve cevizi ekleyin. Miktarı tercihinize göre ayarlayabilirsiniz.
 
 Karışımın içine tuz, kabartma tozu ve yulaf ununu ekleyerek karışım homojen hale gelene kadar karıştırıp küçük boy bir tepsiye yağlı kağıt üzerine karışımı döküp 180-200 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 25 dakika pişiriniz. Lezzetli diyet ekmeği hazır.
 
 Ek Bilgi: Hamuru tepsiye aldıktan sonra 5-10 dakika kadar dinlenmeye bırakırsanız daha yumuşak bir ekmek olmasına yardımcı olur. Unun miktarını fazla yaparsanız sert bir ekmek elde edersiniz. Afiyet olsun.
 
 Tam Buğday Unlu Diyet Ekmeği
 
 3 su bardağı ılık süt
 2 çorba kaşığı toz maya
 1 tatlı kaşığı tuz
 4-5 su bardağı tam buğday unu
 Üzeri İçin:
 Yumurta sarısı
 Susam, çörek otu
 
 Yapılışı
 
 Ilık süte mayayı ve tuzu ekleyin. Maya eriyince azar azar unu ekleyip yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru mayalanmaya bırakın. Mayalanmayı hızlandırmak için kabın altına sıcak su koyulabilir. Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp bezeler oluşturun. Tepsiye koyun ve biraz tepside de mayalandırın. Üzerine isteğiniz doğrultusunda yumurta sarısı, susam ve çörek otu serpebilirsiniz. Önceden ısıtılmış 180-200 derecelik fırında pişirin. Afiyet olsun.
 
 Ek Bilgi: Ekmeklerinizi pişirirken çatlamasını önlemek için fırınınıza dayanıklı bir kap içinde su koyabilirsiniz. Tercihen içerisine zeytin, peynir vb. ürünler koyarak zenginleştirebilirsiniz.
 
 Mini Tam Buğday Ekmeği
 
 2 su bardağı yarım yağı süt
 1 tatlı kaşığı bal
 1 paket kuru maya
 1 tatlı kaşığı tuz
 4-5 su bardağı tam buğday unu
 
 Yapılışı
 
 Oda sıcaklığındaki sütü içerisine bal ve maya ekleyerek karıştırıp, tuz ve unu yavaş yavaş ilave ediyoruz. İyice yoğurduktan sonra ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz ve 35-40 dakika kadar mayalanmaya bırakıyoruz. Hamurun mayası geldikten sonra küçük bezeler elde edip, şekil vererek tepsiye alıyoruz. 10-15 dakika kadar da tepside mayalanması için dinlenmeye bırakıyoruz. Mayalanma işleminden sonra fırça yardımıyla üzerine su sürüp, bıçak yardımıyla minik kesikler atıyoruz. 200-220 derecelik fırında 30-35 dakika kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.
 
 Ek Bilgi: Tam buğday ununu göz kararı azaltıp, arttırabilirsiniz. Balı isteğinize göre azaltabilirsiniz.
 
Etiketler: En çok hangi ekmek zayıflatır? En az kalorili ekmek hangisi? Hiç kilo yapmayan ekmek hangisi? Diyet yaparken ne kadar ekmek yemeliyiz?
Ekim 29, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
                           
Çerez Kullanımı