Diyet Yapmadan Kilo Nasıl Verilir

Diyet Yapmadan Kilo Nasıl Verilir

Hem Diyet Yapmayayım Hem Kilo Vereyim mi diyorsunuz? O halde işe yaşam şeklinizi değiştirerek, tercihlerinizi daha sağlıklı hale getirerek ve beslenmeye olan farkındalığınızı yükselterek başlayabilirsiniz. Kilo vermek bilinen en kısa yolu ile 3 ayaktan oluşmaktadır. Bunlar sağlıklı ve yeterli beslenme, egzersiz ve uykudur.

  Birinci ve En Önemli Adımınız

  Beslenmeye olan farkındalığınızı yükseltip, hayatınıza daha sağlıklı seçenekleri, daha fazla lifi, daha az paketli ve hazır gıdayı, daha az şeker kullanımını entegre etmektir.

 

 Bunu adım adım ve istekle yaparsanız zamanla kazandığınız bu sağlıklı alışkanlığı da sevmeye başlarsınız, daha az zararlı şeyleri canınız çeker, daha çok sağlıklı besinlere yönelirsiniz. Bu noktada evde ya da iş yerinizde etrafınızı sağlıklı alternatiflerle doldurmak da size avantaj sağlayacaktır. Çikolataların yerini meyveler, abur cuburların yerini kuru yemiş, yoğurt ya da süt alırsa kaçamaklarınız, açlık krizleriniz de sağlıklı olacaktır.

   Bir Diğer Önemli Adım Olan Egzersiz

  Hayatınızı daha aktif hale getirerek başlayabilirsiniz, koltuktan daha sık kalkmak, alarmınızı kurup 30 dakikada 1 kalkıp yürümek ya da hareket etmek başlangıç için oldukça iyi olacaktır. Hareketlilik oranınız arttıkça hayatınıza yavaş yavaş egzersizi dahil edebilirsiniz. Mini yürüyüşler, aerobik hareketler belki zamanla evde dahi yapabileceğiniz egzersiz videoları sizi bu yolculukta kolaylıkla ileriye taşıyacaktır

  Son Adım Olan Uyku

  Ki sona aldığımıza bakmayın hayli önemlidir hem sağlıklı yaşam hem de diyet adına. Sağlıklı bir birey yaşına göre günde en az 6 ile10 saat uyumalıdır. Yeterince uyumayan bireylerin iştahlarında ki artış kanıtlanmış hatta yeme ile uyku arasındaki bağ doğrudan kurulmuştur. Gece uykusunda salgıladığımız hormon melatonin çok kilit bir hormondur. Uyku esnasında onarır, geliştirir ve yeniler beden kendini. Eğer siz vaktinde ve yeterince uyumazsanız bedeninizin bu imkanlarından yararlanmamış olacaksınız. Beden dinlenmeyecek, kendini tamir edemeyecek, eksikliklerini gideremeyecek ve tabi ki sabah zinde, sağlıklı, yenilenmiş uyanamayacaktır.

 Sonuç olarak o halde önce sağlıklı ve yeterli beslenip hayatımıza egzersizi dahil edip uykumuza da gereken önemi verirsek diyet yapmadan kilo vermek bizim için çocuk oyuncağı olacaktır. İyi oyunlar dilerim.

Etiketler: hobi, hobi malzemeleri, takı malzemeleri, hobi ürünleri
Mart 09, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
                           
Çerez Kullanımı