Gelin Yatak Odası Nasıl Hazırlanır?

Gelin Yatak Odası Nasıl Hazırlanır?

Dekorasyon; İnşa edilen bina türlerinin iç ve dış mekanlarını süsleme sanatıdır.

   Dekorasyonun Hayatımızdaki Önemi:

  İnsanlar gerek ev gerek iş yerimizde, yani yaşadığımız her alanda kendimize özgü şeyler görmek ister. Sevdikleri renklerin uyumunu yakalamaya çalışırlar, kendi karakterlerini yansıtan eşyalar görmek isterler. Bazıları bunu çok iyi başarırken, bazıları ne yazık ki kargaşa ile karşılaşır. Dekorasyon her ne kadar basit gözükse de; emek, dikkat ve incelik isteyen bir iştir. Kişinin karakterinden izler bırakmalıdır.

  Her yaş için yaşadığı alanda nasıl farklı eşyalara ihtiyaç varsa, her yaş ve karakter için de, ayrı yaşam alanına ihtiyaç vardır. Ve artık günümüzde dekorasyon için de insanlar profesyonel yardım almaya başlamışlardır.

  Gelin Yatak Odası Nedir?

  Gelin; yeni evlenen kadına denir. Geçmişten günümüze kadar düğünlerimiz, çeyizlerimiz hayatımızda; özellikle Türk gelenek ve ananelerinde oldukça önemli yer etmiştir. Yeni evlenen çiftlerin düğününden kısa bir süre önce birlikte yaşayacakları ev hazırlanır. Çiftler eşyalarını son zamanın modasına ve kullanım kolaylığına göre özenle seçmektedir. Seçilen eşyalar yeni evlerine özenle yerleştirilir. Evin bölümlerinden biri de yatak odası olarak hazırlanır. Yatak odaları, evin en özel bölümleridir.

  Nasıl Hazırlanır?

  Gelin yatak odası yerleştirilirken öncelikli olarak rahat etmeleri ve eşyaların pratik kullanımına özen gösterilmelidir. Odanın boyutuna göre seçilen eşyalar, en fazla kullanışlı olacak yerlere yerleştirilmelidir. Bütçeye uygun, aynı zamanda da kaliteli ürünler seçilmelidir. Gelin yatak odasının mobilyaları genelde çok uzun yıllar kullanılır. Genelde misafirlerin çok fazla görmediği alan olsa da, dekorasyon burada da oldukça önemlidir.

  Evin dekorasyonu, eşya seçimi, kullanılacak renkler çoğunluk olarak kadınlara düşer. Erkekler bu konularda fazla fikir üretmeyi sevmezler ve kadınlara bırakırlar. Her gelinin kendine ait tarzı vardır. Kimileri daha ağır, gösterişli, şatafatlı ürünler tercih ederken, kimileri daha sade ve spor tarzda ürünler kullanırlar. Bazıları ise çok uçuk, kimsenin aklına gelmeyecek farklı tarzlar çıkartırlar ortaya.

 Ama genel olarak hepsinin dikkat etmesi gereken bazı durumlar vardır. Öncelikli olarak yaz için odanın güneş alan alanlarını kapatmamalı, kış için de ısıtıcıların önü kapatılmamalıdır. Güneşlik fonlarını veya perdelerini güneşin sizi rahatsız etmeyeceği şekilde seçmelidirler.

  Komodinlerin yatağın bulunan iki başucuna gelmesi için odanın yeterli genişlikte olmasına dikkat edilmelidir. Komodinlerde abajur olması hem şıklık yaratırken, hem de büyük kolaylık sağlar. Dolaplar kapaklarının rahatlıkla açılıp kapanacak şekilde yerleştirilmelidir.

  Bu bahsedilen noktalar sadece gelinler için değil, tüm yatak odaları için de geçerlidir aslında. Sadece gelinlere özel olan dikkat edilmesi gereken konularda vardır biraz da bunlardan bahsedelim. Öncelikle yeni evlenen çiftlere yakınları ev görmeye gelirler. Bu yüzden şıklık ilk düşünecekleri şey olmalıdır. Renk uyumu hem gelen misafirlerinizin odadan içeriye girdiğinde ilk düşüncelerini etkiler, hem sizin o odadaki yaşam standartlarınızı iyileştirir

Etiketler: hobi, hobi malzemeleri, takı malzemeleri, hobi ürünleri
Haziran 05, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
                           
Çerez Kullanımı