Gelinlik Ayakkabısı Nasıl Olmalı?

Gelinlik Ayakkabısı Nasıl Olmalı?

Düğün, baştan sona kadar planlama gerektiren bir süreçtir. Her kadın düğünün muhteşem ve rahat geçmesini ister. Rahatlık gerektiren seçimlerden biri de gelinlik ayakkabısıdır. Hiç kimse ayakkabısının rahatsızlığından dolayı düğününün tatsız geçmesini istemez

 

 Topuk Boyu Ve Şekli

 

 Topuk boyu, gelinlik ayakkabısı seçimi için en önemli kriterdir. Gelinlerin çoğu uzun olmak ister ve yüksek topuklu ayakkabı tercih eder. Bu da gelinlerin düğün sonuna kadar dayanamamasına sebep olur. O yüzden en ideal topuk boyu 7-8 cm olandır. Daha topuklu bir ayakkabı tercih etmek isterseniz, platform şeklinde olanlardan alabilirsiniz. Böylelikle geceyi daha rahat geçirmenizi sağlayabilir. Çok ince topuklu ayakkabılar giymeye alışık değilseniz, sizin yürümenizi ve dans etmenizi zorlaştırabilir. Ayrıca ince topukta kırılmalar olabilir. Bunun yerine daha kalın topuklu ayakkabılar tercih edebilirsiniz.

 

 Renk Seçimi

 

 Gelinlik ayakkabısının rengi ise daha çok beyaz tercih edilmektedir. Fakat son zamanlarda moda akımları bizi farklı renklerinde kullanabileceğini göstermektedir. Pudra rengi, altın ve gümüş renkleri de diğer alternatiflerden olabilir.

 

 Model Seçimi

 

 Model seçimi, daha çok gelinliğiniz ile uyumlu olmalıdır. Klasik bir gelinliğin altına saten bir stiletto veya ten gösteren, şeffaf, taşlı bir stiletto tercih edebilirsiniz. Daha marjinal gelinliklerin altına ise burnu açık, tek bantlı ayakkabı uygun olabilir. Eğer diğer aksesuarların sade ise gelin ayakkabısını daha gösterişli seçebilirsiniz.

 

 Mekan İle Uyum

 

 Mekan da ayakkabı seçiminiz için önemli bir faktördür. Kumsal düğünlerinde ince topuk ayakkabı giymek sizin hareketlerinizi olumsuz etkileyebilir. Bunun yerine kalın topuk ya da sandalet tercihinde bulunabilirsiniz. İç mekan düğünlerinde ise kayman tabanlı bir tercih yapabilirsiniz. Kır düğünlerin de ise ince topuk çimlere batacağından, düztabanlı, sandalet veya kalın topuklu ayakkabı alınabilir.

 Bunların yanı sıra en önemli şey rahatlıktır. Yanınızda mutlaka düz ve daha rahat bir ayakkabı bulundurmak sizin konforunuzu arttıracaktır. Beyaz bir spor ayakkabı, sandalet, gelin babeti bunlardan bir kaçıdır. Eğer hiç ince topuklu ayakkabı giymek istemezseniz yüksek, dolgu topuk spor ayakkabılardan edinebilirsiniz.

 

 Gelinliğinizin uzun olmasını istemiyorsanız, gelin ayakkabınızı provalarda mutlaka yanınızda götürmeniz gerekmektedir. Böylelikle gelinliğin etek boyu sizin için ideal olacak şekilde ayarlanacaktır. Uzun etekli bir gelinlik giymeniz hareketlerinizi sınırlandıracağı gibi görünmez kazanlara da sebebiyet verebilir. Aldığınız ayakkabıyı mutlaka önceden denemelisiniz. Böylelikle hem ayakkabıya alışırsınız hem de yürümede zorluk çekip çekmediğini görebilirsiniz.

 

 Gelinlik Ayakkabısını Nereden Alabiliriz?

 

 En güzeli deneyerek almaktır. Deneyerek alabileceğiniz yerler, bu tarz ayakkabıları satan mağazalar ya da gelinliğinizi aldığınız dikim evi size seçenek sunabilir. Dolaşmadan almak isterseniz internetten almakta sizin için seçim olabilir. Size özel bir tasarım isterseniz de özel yapım bir ayakkabı tercih edebilirsiniz. Böylelikle modelini, kumaş seçimini, şeklini, topuk boyunu, topuğun şeklini, rengini ayak ölçünüze göre uyumlu olacak şekilde birebir yaptırabilirsiniz.
Etiketler: hobi, hobi malzemeleri, takı malzemeleri, hobi ürünleri
Kasım 15, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
                           
Çerez Kullanımı