Hangi Hobi Bana Göre

Hangi Hobi Bana Göre

Hobi, genel olarak insanın asıl işi dışında kalan, yapmaktan keyif aldığı etkinlikler bütünüdür. İnsanın kendini geliştirmesine yardımcı olduğu gibi çevresiyle iletişiminin güçlenmesine ve çevresine karşı daha duyarlı hale gelmesine de yardımcı olur. İnsanın yapabileceği yüzlerce farklı hobi olduğu gibi, yapmak keyif aldığı hobiler de farklıdır. Peki, insan kendisine uygun hobiyi nasıl seçebilir? Hangi hobiler hangi insanlara göredir?

 

  Uygun Hobiyi Bulmak

 

 Hobi edinmek, kişisel gelişim sürecinin en önemli parçalarından biridir. Yetişkinler için hobi bulmak bazen kolay olmayabilir. Böyle durumlarda kendinizi biraz rahatsız hissedebilirsiniz. Endişelenmeyin! Herkesin yapmaktan keyif aldığı, uğraşmayı sevdiği şey farklıdır. Örneğin yakın bir arkadaşınız boş zamanlarında bulmaca çözmekten keyif alırken başka bir arkadaşınız spor yapmaktan keyif alır. Kendiniz için en doğru hobiyi ararken yararlanabileceğiniz basit hobi öneriyle siz de vaktinizi daha verimli geçirebilir ve yaptığınız işten keyif alabilirsiniz.

 

  Kendime En Uygun Hobiyi Nasıl Seçerim?

 

 Çocukluğunuzda yapmayı sevdiğiniz şeyleri hatırlayın. Nereden başlamanız gerektiğini bulamıyorsanız, çocukluğunuzda yapmaktan keyif aldığınız şeyleri düşünmek güzel bir başlangıç noktası olacaktır. Çocukken oynamaktan keyif aldığınız oyunları ve yapmayı sevdiğiniz şeyleri yeni uğraşlar edinebilmek için bir sıçrama tahtası olarak kullanın.

 

 Kendinizi ölçmek adına birkaç fikir deneyin. Yeni fikirler üretmekte zorlanıyorsanız, aklınıza gelen fikirleri denemekten çekinmeyin. Henüz ne yapacağınıza karar vermediyseniz ilgilendiğiniz alanlarla alakalı mağazalar gezmek sizi harekete geçirebilir.

 

 Gündelik yaşantınızı unutturacak aktiviteler bulun. Sadece vaktinizin boşa geçmesini önlemek için değil, aynı zamanda günün stresinden kurtulmak için de yeni bir hobi arayışındaysanız, bulacağınız hobilerin sizi gündelik yaşamın stresinden uzaklaştıracak hobiler olmasına özen gösterin.

 

 Kendinizle alakalı değiştirmek ve geliştirmek istediğiniz şeyleri düşünün. Kendinizi geliştirmek için bir hobi edinmek istiyorsanız, kendinizle alakalı değiştirmek istediğiniz özellikler hakkında düşünerek bu doğrultuda bir hobi edinmeyi deneyin. Sizi bir veya birden fazla konuda geliştirecek bir hobi edinin.

 

 Daha önce yapmış olduğunuz hobilere bir göz atın. Zamanında yaptığınız fakat gerek sıkıldığınız için gerekse çeşitli imkansızlıklar yüzünden bırakmak zorunda olduğunuz hobileri düşünün. O zamanlar yapamadığınız bir hobiyi yeniden edinmek size iyi gelecektir.

Etiketler: hobi, hobi malzemeleri, takı malzemeleri, hobi ürünleri
Mart 19, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
                           
Çerez Kullanımı