Hangi Hobi Tam Benlik

Hangi Hobi Tam Benlik

Bir hobiye sahip olmak ve bu hobiyi düzenli bir şekilde yerine getirmek kişiyi gevşetir, rahatlatır ve zihnindeki olumsuz düşünceleri yok etmesine yardımcı olarak kişinin ruh halini yükseltir. Siz de bir hobiye sahip olmak istiyor fakat henüz daha hangi hobiye başlayacağınız konusunda eminseniz aşağıda sizin için verdiğimiz öneriler bu konuda size yardımcı olacak ve bu sayede istediğiniz hobiyi bulma konusunda daha emin adımlar atabileceksiniz.

Neleri Yapmaktan Hoşlanıyorsunuz?

Tabi ki de bir hobiyi bulmanın en kolay ve net yolu kendinize neleri yapmaktan hoşlandığınız sormak ve bu soruyu temel alarak yola çıkmaktır. Her insan farklı şeylerden hoşlanır ve birinin hoşuna giden şey başka birinin hoşuna gitmeyebilir. Elbette ki internetten hobi önerileri alabilirsiniz fakat bu öneriler sırf “öneriliyorlar” diye bunları takip etmenize gerek yoktur. Çünkü burada önemli olan şey size neyin tavsiye edildiği değil fakat sizin neyi yapmaktan hoşlandığınızdır. Mesela Takı Tasarımı bazı kişiler için zevkli bir hobi olabiliyorken bazıları içinse sıkıcı bir aktivite olabilir. Bundan dolayı, öncelikle kendinize neylerden hoşlandığınızı sorun ve bu sorunun cevabına göre hobilerinizi seçin.

Bu Şey Sizi Nasıl Hissettiriyor?

Bir davranışın sizin için hobi olup olmadığını anlamanın bir diğer etkili yolu ise bu davranışı yaparken nasıl hissettiğinizin farkında olmaktır. Mesela, yazı yazmaktan hoşlanan birini düşünelim, bu kişi yazı yazarken kendini nasıl hisseder? Belki rahatlamış hissedebilir, yazı yazmanın kendisini canlandırdığını düşünüyor olabilir ve motivasyonunun yükseldiğini fark ediyor olabilir. O halde, bu kişi yazı yazmaktan zevk alıyor ve bu eylemi kendisi için bir hobiye dönüştürüyor diyebiliriz. Siz de bir davranışın sizin için hobi haline gelip gelemeyeceğini öğrenmek istiyorsanız bu davranışı yaparken nasıl hissettiğinizi sorgulayın ve hisleriniz ile duygularınız size bu davranışın sizin için uygun bir hobi olup olamayacağının cevabını vereceklerdir.

Yeteneklerinizin Farkında Olun

Bazen bazı davranışları gerçekleştirmeyi düşünmek bizim hoşumuza gidebilir fakat mesele bu davranışı gerçekleştirmeye gelince bu şeye yeteneğimiz olmadığını fark edebiliriz. Mesela, başarılı bir ressam olmanın hayalini kuruyor olabilirsiniz fakat resim konusunda yeteneğiniz yoksa bu hoşlanma durumunun bir hobiye dönüşebileceğini söylemek zor olabilir. Bunun yerine yeteneklerinizin farkında olur ve hem bu yeteneklerinizi sınayabileceğiniz hem de geliştirip daha da ileriye götürebileceğiniz hobiler seçerseniz bu durum hem kişisel gelişim sürecinizde sizi daha da ileriye götürecek hem de yeteneklerinize uygun bir hobi seçtiğiniz için kendinizi daha mutlu hissedeceksiniz.

 

 Bu üç yöntemi uygulayarak sizler de hangi hobinin tam size göre olduğunu keşfedebilir ve bu yeni hobilerinizle hayatınızı daha mutlu ve tatminkar hale getirebilirsiniz.
Etiketler: hobi, hobi malzemeleri, takı malzemeleri, hobi ürünleri
Mart 29, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
                           
Çerez Kullanımı