Hangi Hobiyi Edinmeliyim?

Hangi Hobiyi Edinmeliyim?

Hobiler hayata renk katan ve şekillendiren şeylerdir. Yeni bir arkadaş çevresi edinmek, yeni bir heyecan için oldukça uygundur. Hem zamanı iyi değerlendirmekte hem de gündelik hayatın stresinden kurtulmayı sağlar. Durum böyle olunca yeni hobiler edinmek için bir yol gerekiyor.

  Hobiler Tam Olarak Neyi İfade Ediyor?

  Hobiler üzerinde çok fazla safsata bulunmakta ve bu durum istenilmeyen kaygıları ortaya çıkarıyor. Öncelikli olarak hobiler kişiseldir yani istenilen bir konu üzerinde olabilir. Yapılan hobi bir noktadan sonra kaygıya sebep oluyorsa hobi olmaktan çıkar. Kısaca hobiler ayrılan süre boyunca iyi hissettiren şeylerdir. İstenirse kişisel gelişim olarak görülebilir. Tabi daha rahat bir aktivitedir.

  Hobi Edinirken Dikkat Edilecek Maddeler

  İlk nokta elde az olan şeydir. Vakit bulunamıyor ve çok pahalı oluyorsa bu kıstaslara göre hobiler seçilebilir. Bu noktada yine hobiler sahiplerine göre şekillenir. Popüler bir hobi edinmeye çalışmaktansa bireye uygun bir hobi seçilmeli. Biraz daha netleştirecek olursak: maddi yükleri, ayrılacak zaman, bireyin ilgisi, ulaşılabilirlik sayılabilir.

  Maddi Yük Konusu

  Bazı hobiler oldukça pahalıdır. Teknoloji ve ekstrem sporlar nispeten daha pahalıdır ama resim ve bazı müzik enstrümanları daha uygun bir tercih olacaktır. Maddi konuda zorlanılıyor ama yine de yapılmak isteniliyor ise çeşitli gruplar, ikinci el alışveriş veya ufak pazarlar tercih edilebilir ya da araştırıp daha eski yöntemler tercih edilebilir. Bu konuda en işe yarar noktalardan biri ise küçük başlayıp zamanla birikmesidir. Tabi tüm bu konu hobiye göre değişecektir ama genel çerçevesi benzerdir.

  Zaman Ayırmak Önemlidir

  Hobiye ayırılabilecek vakit değişken olmakla beraber sevdikçe ve alıştıkça daha da artacaktır. Zaman geçtikçe gelişim kaçınılmaz olacaktır ama bazen gelişim zaman alır o yüzden biraz zaman vermek önem arz etmektedir. Özellikle hobinin ilk zamanları genelde sancılıdır. Çoğu hobi sahibi bu noktada kendine uygun olmadığını düşünerek bırakır. Bu noktada performans yükü devreye girer. Performans yükü ağır basan bir hobi zamanla hobi olmaktan çıkar.

  İlgi ve Ulaşılabilirlik

  Hobiye ilgi duyulmuyor, motivasyon kaynağı içsel değilse, kısa sürede pes ediliyorsa hobi birey için uygun olamayabilir. Bu noktada sevdiği şeyleri net bir şekilde bilmesi yardımcı olacaktır.

Etiketler: hobi, hobi malzemeleri, takı malzemeleri, hobi ürünleri
Temmuz 08, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
                           
Çerez Kullanımı