Hobilere Ne Yazabilirim

Hobilere Ne Yazabilirim

Hobi, bir insanın asıl işi dışında yaptığı aktiviteler bütünüdür. Hobiler, insanın karakteri ve kişiliği konusunda önemli ipuçları barındırdığından iş başvurusu sürecinin belki de en önemli parçasıdır. Bu yüzden hobilerimizi yazarken dikkatli olmalı ve belirli başlı hatalardan kaçınmalıyız. Peki, hobiler nelerdir? Başvuru formlarında hobiler bölümüne neler yazılabilir?

 

  Hobilere Ne Yazabilirim?

 

 Bazen hobi denildiğinde aklınızda bir şey canlanmayabilir. Bu durum iş görüşmelerinde sizi kötü bir duruma sokabilir. Hobiler aslında iş dışında yapmaktan keyif aldığımız etkinliklerdir. Her işveren çalışan adayının boş vakitlerini nasıl değerlendirdiğini bilmek ister ve verilen cevaplara göre çalışan adayı hakkında ufak da olsa bir ön bilgi edinir. Edindiği bilgiler doğrultusunda çalışan adayını işe alıp almamaya karar verir. Hobiler iş tecrübeleri veya diploma sahibi olmak kadar önemli görünmese de bir iş görüşmesinin olumlu veya olumsuz geçmesindeki kilit rolü üstlenir.

 

 Hobiler kısmına iş dışında yapmaktan keyif aldığınız aktiviteleri yazabilirsiniz. Örneğin kitap okumayı seviyorsanız bu bölüme "kitap okumak", film izlemeyi seviyorsanız "film izlemek", müzik dinlemeyi seviyorsanız "müzik dinlemek" gibi yapmaktan keyif aldığınız şeyleri yazabilirsiniz. Takı tasarım gibi yapmaktan keyif aldığınız her şeyi bu bölüme yazabilirsiniz. Hobileriniz hayatınız ve yaşam standartlarınız hakkında işvereni aydınlatacak ve işe alım sürecinizi hızlandıracaktır.

 

  Hobilerimi Yazarken Nelere Dikkat Etmeliyim?

 

 İlgi alanınız olmadığı halde, sadece başvuru formunuzu dolu göstermek adına sizinle ilgisi olmayan şeyler yazmaktan kaçının. Kendinizi olmadığınız biri gibi göstermeye çalışmak sadece iş başvurunuzu değil hayatınızı da olumsuz yönde etkileyecektir. Bu sebeple kendiniz hakkında doğru ve kesin bilgiler vermeye özen gösterin.

 

 Hobi, kişisel gelişim sürecinin önemli bir parçası olduğu gibi karakterinizi ve hayata bakış açınızı yansıtan aktiviteleri de içinde barındırır. Bu yüzden kendiniz olun ve sizi yansıttığını düşündüğünüz aktiviteler hakkında bilgi vermeyi amaçlayın. Böylelikle hem kendinizi etkili ve doğru bir şekilde ifade etmiş olacak hem de saygınlığınızı yitirmemiş olacaksınız. Unutmayın, hobiler kişiye özeldir. Her insanın yapmaktan keyif aldığı aktivite farklıdır. Bu yüzden "Bir başkası hobilerimle alay eder mi?" diye düşünmeyin ve yapmaktan keyif aldığınız şeyleri ifade etmekten çekinmeyin.

Etiketler: hobi, hobi malzemeleri, takı malzemeleri, hobi ürünleri
Nisan 17, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
                           
Çerez Kullanımı