Kişisel Gelişim İçin Nereden Başlamalı

Kişisel Gelişim İçin Nereden Başlamalı
Kişilik ne kadar çevremizdeki birçok ögeden etkilense de aslında sadece bizimle ilgili bir özelliktir. Biz çevremizde çekilen bir filmde sadece bir karakteriz. Karakterin neler yapacağı veya nasıl biri olacağı filmin gidişatından tahmin edilemez. Ters köşe yapması ve senaristle benzer düşündüğümüzü hissettirmesi eş miktarda mümkündür. Bu yüzden kişiliğimizi ve kişisel gelişimimizi belirleyen en önemli şey kararlarımızdır.
 
 Nereden Başlamalı 
 
 En önemli şeyin kararlarımız olduğundan bahsettik. İki şeyin arasında kaldığımızda vereceğimiz kararlar bizim kişiliğimizdir. Bu yüzden kişiliğimizi geliştirmek istiyorsak önce kararlarımızı değiştirmeli ve geliştirmeliyiz. Bunu yapmak da hayata farklı bir motivasyonla bakmak ve gaye edinmek ile mümkündür. Bir amacınız olsun. Size başlama, değişme ve vazgeçmeme güdüsünü verebilecek anlamlı bir hedef. Başka biri olmak istemeyin. Kendinizin en iyi versiyonuna ulaşmayı isteyin. Elinizdeki malzeme sizsiniz başka örnekleri kendinize vermekten ya da kendinizi kıyaslamaktan vazgeçin. Hayıflanmak gelişiminizin önündeki en büyük taş olacaktır. O taşı kaldırmak sizin elinizde. Hedefiniz kendinizi gerçekleştirmek, kendinizi aşmak olmalı. Kişisel gelişim sadece ve sadece sizin kararlarınızla olabilir. Kararlı olun ve ilk adımı atın.
 
 İlk Adım Nasıl Olmalı 
 
 Kararınızı verdikten sonra davranışlarınız eski halinizden farklı olmalı. Değişim kararı almış bir insan ve yerinde saymaya devam eden bir insan aynı olmamalı. Öncelikle bu süreci kaydedebileceğiniz bir defter tutmanız iyi olacaktır. Günlük tutabilirsiniz ya da sadece program yaparsınız. Nasıl yazacağınız size kalmış. Değiştirmek istediğiniz özelliklerinizi belirleyin ve bunlara odaklanın. Özellikle bu konularda alacağınız en ufak bir yolu başarı olarak görebilirsiniz. Bu konulardaki eksikliklerinizin farkında olun ve üzerine gidin. Günlük hayatta sürekli aklınızda olsun. Artık değişmeye çalışan biri olduğunuzu kendinize sürekli hatırlatın. Unutmayın kendi kişisel gelişiminizi özünde sadece siz sağlarsınız. Sürecin ne kadar hızlı ya da yavaş olacağı da burada size bağlı oluyor. 
 
 Doğru Aktivite Seçimi 
 
 Sizin kişisel gelişiminize katkı sağlayacak aktiviteleri bu süreçte yapmayı unutmayın. Yoga ve motivasyon oldukça etkili olabilir. Ama kendinizde eksik gördüğünüz özelliklere göre de bazı aktiviteleri yapabilirsiniz. Eğer konuşma konusunda eksik hissediyorsanız diksiyon kursuna gidebilirsiniz. Bu şekilde kendinize katkı sağlayacak davranışlarda bulunun. 
 
Etiketler: Kişisel Gelişim nereden başlanır? Evde kendimi geliştirmek için ne yapmalıyım? Kişisel gelişim için ne yapmak gerekir?
Eylül 19, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
                           
Çerez Kullanımı