Makyaj Nasıl Yapılır Hangi Malzemeler Kullanılır

Makyaj Nasıl Yapılır Hangi Malzemeler Kullanılır

Makyaj kadınların en güçlü silahıdır. Makyaj malzemeleri doğru kullanıldığı takdirde ortaya çıkan kadın imajı göz alıcı olur.

 Makyaj Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

 Günümüzde var olan birçok markanın makyaj malzemeleri vardır. Öncelikle kullanılan malzemenin kalitesine dikkat edilmelidir. Bilinen, güvenilir markaların kozmetik ürünleri fiyat olarak biraz fazla olsa da kalite bakımından tercih edilmesi gereken ürünlerdir. Adı duyulmamış, ucuz, merdiven altı ürünlerin kullanılmamasına dikkat edilmesi gerekmektedir. Çünkü bu ürünler cildin tahriş olmasına ve daha kötü, kalıcı zarar görmesine sebep olabilmektedir. Kaliteli ürünler edindikten sonra, nasıl bir makyaj yapılacağına karar verilmesi gerekmektedir. Yapılan makyajın temiz ve eşit şekilde olmasına dikkat edilmelidir. Bir bölgeye kullanılan ürünün başka bölgeye kullanılan ürünle karıştırılmamasına ve bulaştırılmamasına özen gösterilmelidir. 
 
 Makyaj Yapılırken Kullanılan Ürünler
 
 Makyaj yaparken kullanılan birçok ürün vardır. Bunlar isteğe bağlı arttırılabilir veya azaltılabilir. Bu ürünler şunlardır; fondöten, concealer, göz farı, maskara, eyeliner, pudra, kalem, allık, kontür, highlighter, pudra, ruj, dudak kalemi, parfüm. 
 
 Makyaj Nasıl Yapılır?
 
 İlk olarak cilt nemlendirilir. İsteğe bağlı olarak güneş kremi sürülebilir. Sonrasında takip edilecek süreç isteğe bağlı ilerler. Ya göz makyajı yapıldıktan sonra cilt makyajı yapılır ya da cilt makyajı yapıldıktan sonra göz makyajı yapılır. Genelde önce göz makyajı tercih edilmektedir. Anlatım da bu şekilde ilerleyecektir. Cilt nemlendirildikten sonra göz kapağının tonunu eşitleyecek açık, ten rengi bir far veya concealer göz kapağına uygulanır. Sonrasında istenilen renk seçilir ve öncesinde sürülen far veya concealerın üzerine uygulanır. Bu aşamada birden çok renk kullanılabilir. Göze derinlik vermek için katlanma bölgesine koyu bir renk uygulanabilir. Bu isteğe bağlıdır. Bu işlemler tamamlandıktan sonra eyelenir, kirpik diplerinden simetrik biçimde çekilir. Kirpiklere maskara uygulanır.
 
 Cilt makyajı için öncelikle yüze fondöten sürülür sonrasında gözaltına ve sıkıntılı bölgelere concealer uygulanır. Tüm tüze sabitleme pudrası kullanılır. Kontür ile elmacık kemikleri belirginleştirilir. Burun, alın ve çene şekillendirilir. Kontür yapılan yerin üzerine allık sürülür. Elmacık kemiğinin üzerine, burnun üzerine, kaş altına ve parlaması istenilen yerlere highlighter sürülür. Dudak kalemi ile dudak çerçevesi oluşturulur. Çerçeve içerisine ruj uygulanır. Makyaj tamamlanmış olur. Makyaj böyle yapılmalı diye bir kural yoktur. İstenilen malzeme eklenebilir veya çıkartılabilir. Bu durum makyajı yapan kişiye bağlıdır. 

Etiketler: Evde makyaj nasıl yapılır, Tüm makyaj malzemeleri isimleri, Makyaj malzemeleri, Porselen makyaj nasıl yapılır, Makyaj nasıl yapılır sırasıyla, Profesyonel makyaj Nasıl Yapılır, Makyaj yapma aşamaları Resimli, Hafif makyaj Nasıl yapılır
Mayıs 27, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
                           
Çerez Kullanımı