Yeni Başlayanlar İçin 6 Maddede Meditasyon
Belki de zaman zaman hepimiz meditasyon başka bir deyiş ile derin düşünme uygulaması yapmayı istemişizdir. Hatta araştırmış, denemiş ve vazgeçmişizdir. Tabii ki hepimizi meşgul eden işlerimiz, bakmamız gereken çocuklarımız veya kafamızı kurcalayan düşüncelerimiz vardır. İşte meditasyon zihninizi rahatlatmak, kafanızdaki sorulara cevap bulmak ve aklınızdaki endişeleri eritmek için vardır.
Meditasyon deneyimlerinizi canlandırmanızı sağlarken size dinginlik katacaktır. Her insanın belli bir olay karşısında hissettiği ve verdiği tepki farklı olduğu için meditasyon hislerinizi yansıtarak deneyimlemenizi sağlar ve hata payı yoktur.
6 madde nedir?
Gelelim size meditasyon yapmanızı sağlayacak 6 maddelik uygulamayı anlatmaya. Bu maddeler sayesinde daha kolay meditasyon yapacağınızı düşünüyoruz.
- Kendinizi nerede rahat hissedersiniz?
Meditasyonun işe yaramasının en büyük sebebi yapmış olduğunuz ortamın rahat olmasıdır. Belirlediğiniz noktayı size iyi geleceğini düşündüğünüz eşyalarla süsleyebilirsiniz. Rahatlatıcı bir müzik olabilir, tütsü ya da mum olabilir. Önemli olan meditasyon yapılacak alanın size rahatlık vermesidir.
- Hangi pozisyonda rahat oturabilirsiniz?
Meditasyon yapacağınız süre boyunca rahat olmanız meditasyonun işe yaramasını etkiler. İster yerde ister sandalyede otun en önemlisi dik oturmanızdır. Meditasyon yapılırken odaklanmak ve dikkat önemli olduğundan rahat olmadığınız her dakika konsantrasyonunu bozabilir.
- Derin nefesleri unutmayın.
Dik oturmuş bir vaziyetteyken derin nefesler alarak kalbinizi ve ruhunuzu iyiliğe açın. Derin nefes alımı sizi rahatlatacak diğer en önemli adımdır. Şimdi gülümseyin. Derin nefes alırken Namaste pozisyonunu uygulayalım. Nefes alırken başınızın üzerine doğru birleşen ellerinizi kaldırın, nefes verirken ise yavaşça kalbinize doğru ellerinizi yine birleşik vaziyette indirelim. Bu uygulamayı üç kez tekrar edin ve gülümseyin.
- Bedenimizi gevşetelim.
Sırtımız dik, derin nefesler aldık şimdi sıra tüm vücudumuzu rahatlatalım. Ayaklarınızdan başlayarak tüm bedeninizi düşünün ve rahatladığınızı hissedin. Bunu yaparken tütsü yakarak zihin olarak da rahatlama sağlayabilirsiniz. Bedeninizi düşünürken ağrıyan ya da gerin olduğunu düşündüğünüz noktaya denk gelirseniz o noktayı iyileştirmeyi deneyin. Tamamen zihninizi ve kalbinizi kullanarak o noktanın gevşediğini ve rahatlattığınızı hayal edin. Beden olarak tamamen gevşemeniz gerekmektedir.
- Düşüncelerinize odaklanın.
Sırtınızın hala dik olması gerektiğini yeniden hatırlatalım. Ve düşündüğümüze odaklanalım. Başlangıç olarak rutin yaptıklarımız aklımıza gelebilir bu çok normaldir. Burada önemli olan kendinizi ve yaşadıklarınızı dışarıdan izlediğinizi hayal etmektir. Hayal ederken ise duygularınızın sizi etkilemesine izin vermeden sadece gözlem yapın. Sonrasında hislerinizi iyileştirin ve sizi huzurlu edecek olaylar düşünmeye başlayın. Dikkatinizin her dağıldığını hissettiğinizde kalbinize yoğunlaşın ve pozitif kalın. Sadece olanları değil, olmasını istediklerinizi de sanki olmuş gibi düşünerek kendinizi hayal edin. Unutmayın ne düşünürseniz o sizi gelecektir.
- Son adım ise sonlandırmaktır.
Hayal ettiğiniz düşünceleri ve pozitif duygu durumunuzu bir sonraki seansınıza kadar saklamak üzere yavaşça kalkın ve gününüze dönün. Başlangıç olarak 10 dk. ile başlayabilirsiniz. Hemen etkiler beklemek yerine zamana bırakın. Etkilerini zamanla göreceksiniz. Önemli olan devamlılıktır.
Meditasyon için en uygun zaman gün doğumu ve batımı olup yine de sizin için en uygun zaman rahat kalabileceğiniz zamandır. Ayrıca gözlerinizin açık veya kapalı olması da size bağlıdır. Odaklanmanızı arttırmak için ise mutlaka tütsü, mum gibi ögeleri kullanın. Rutininiz haline getirdiğiniz meditasyonun hayatınıza etkilerine çok şaşıracaksınız.
Etiketler: hobi, hobi malzemeleri, takı malzemeleri, hobi ürünleri
Mart 30, 2022
Listeye dön